SHQIPERIA IME 6.52

London,
United Kingdom

About SHQIPERIA IME

SHQIPERIA IME SHQIPERIA IME is one of the popular place listed under Education in London , Historical Place in London , Media/news/publishing in London ,

Contact Details & Working Hours

Details

Shqipëria shpalli pavarësinë e saj nga Perandoria Osmane në 1912, por u pushtua nga Italia në 1939. partizane komuniste mori vendin në 1944. Shqipëria aleate veten e parë me të BRSS-së (deri 1960), dhe pastaj me Kinën (në 1978). Në fillim të viteve 1990, Shqipërisë i dha fund 46 viteve të sundimit komunist ksenofobe dhe ngritur një demokraci shumëpartiake. Tranzicioni ka provuar sfiduese si qeveritë pasardhëse janë përpjekur për t'u marrë me papunësi të lartë, korrupsioni i përhapur, një infrastrukturë të rrënuar fizike, rrjete të fuqishme të krimit të organizuar, dhe kundërshtarët luftarake politike. Shqipëria ka bërë përparim në zhvillimin e saj demokratik nga viti i parë mbajtjen e zgjedhjeve shumëpartiake në 1991, por mangësi mbeten. Vëzhguesit ndërkombëtarë gjykuan zgjedhjet të ishin përgjithësisht të lira dhe të ndershme që me rikthimin e stabilitetit politik pas rënies së skemave piramidale në 1997, megjithatë, ka pasur pretendime të mashtrimit zgjedhor në çdo një prej zgjedhjeve të post-komuniste të Shqipërisë. Në zgjedhjet e përgjithshme të 2005, Partia Demokratike dhe aleatët e saj arriti një fitore vendimtare në premtimet për uljen e krimit dhe korrupsionit, nxitjen e rritjes ekonomike, si dhe uljen e madhësisë së qeverisë. Zgjedhjeve, dhe veçanërisht në tranzicion të rregullt të pushtetit, u konsiderua një hap i rëndësishëm përpara. Shqipëria iu bashkua NATO-s në prill 2009 dhe është një kandidat potencial për pranimin në BE. Megjithëse ekonomia e Shqipërisë vazhdon të rritet, vendi është ende një nga më të varfër në Evropë, penguar nga një ekonomi të mëdha informale dhe një energji të pamjaftueshme dhe të infrastrukturës së transportit.

Updates from SHQIPERIA IME

Review SHQIPERIA IME

   Loading comments-box...